Masca - obligatorie și în spațiile publice deschise

  • 31/07/2020
Masca - obligatorie și în spațiile publice deschise

Tot mai multe județe au impus purtarea măștii și în spațiile publice deschise, în anumite intervale orare în funcție de situația din fiecare județ.

Pentru a evita pe cât posibil îmbolnăvirea, dar și amenda pentru nepurtarea măștii, fii responsabil și poartă masca de protecție.

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise de tipul, dar fără a se limita la acestea, piețelor, târgurilor, spațiilor de așteptare a mijloacelor de transport în comun, serbări publice sau pelerinaje, curțile lăcașurilor de cult, exteriorul obiectivelor turistice, zonelor de promenadă.

În funcție de județ și de amploarea răspândirii virusului, s-a luat decizia ca excepțiile de la obligativitatea purtării măștii să fie copiii sub 5 ani și persoanele care prestează activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau cu umiditate crescută.

Județele în care este obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise sunt: Argeș, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Iași, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Verifică informațiile cu privire la obligațiile din zona în care locuiești apelând la surse sigure, precum site-urile oficiale ale autorităților.