Protecția pielii pe timpul verii

  • 17/07/2020
Protecția pielii pe timpul verii

Odată cu venirea verii, petrecem mai mult timp expuși la razele solare. Chiar dacă nu mergem la plajă, suntem expuși și atunci când mergem la serviciu, la cumpărături sau la plimbare. Specialiștii atrag atenția asupra pericolelor, întrucât razele de soare nu sunt întotdeauna sănătoase. Ele au în componență radiații UV care pot provoca de la arsuri și leziuni ale pielii până la îmbătrânirea acesteia, dar și cancer.

În această situație este foarte important să ne protejăm pielea de factorii externi și să evităm expunerea la orele de vârf când radiațiile sunt cele mai nocive. Se recomandă purtarea de pălării cu boruri largi și haine deschise la culoare. Însă cel mai important este folosirea de produse pentru protecție solară, fie că este vorba de cremă, loțiune sau gel.

Sfaturi pentru o aplicare corectă a produselor de protecție

  • Produsele de protecție solare trebuie aplicate pe pielea uscată, cu 15-20 minute înainte de expunerea la soare și trebuie reaplicate la un interval de 2 ore.

  • Dacă suntem la plajă, protecția trebuie reaplicată după fiecare ieșire din apă, după ce ne-am uscat sau ne-am șters pielea. Cremele waterproof oferă o protecție de până la 80 minute, după care trebuie reaplicare.

  • Este important să folosim produse cu SPF (factor de protecție solară) cât mai mare. Astfel, o cremă cu SPF 15 filtrează aproximativ 93% din razele UV, SPF 30 - 96.8%, iar SPF - 50 98%.

  • Crema trebuie aplicată pe toată suprafața corpului, în strat uniform, iar pentru o acoperire optimă specialiștii recomandă o cantitate de 30-35 ml de produs.

  • Produsele de protecție trebuie aplicate inclusiv în jurul ochilor, pe buze și pe urechi, întrucât pielea în aceste zone este foarte sensibilă.

Știați că...

....specialiștii recomandă aplicarea protecției în jurul ochilor, pe buze și pe urechi chiar și pe timpul iernii?