Raportare reacții adverse la vaccinurile împotriva Covid

  • 24/03/2021
Raportare reacții adverse la vaccinurile împotriva Covid

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) încurajează populația care s-a vaccinat și specialiștii din domeniul medical să raporteze reacțiile adverse avute după administrarea vaccinurilor împotriva Covid-19.

Acest demers vine în urma semnalelor de siguranță declanșate la aceste vaccinuri (de ex. evenimentele tromboembolice), la nivel european, și poate contribui la identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranța vaccinării.

Pentru a raporta o reacție adversă la un vaccin împotriva Covid-19, vă rugăm să utilizați modalitățile de raportare de mai jos:

  • raportarea online a reacțiilor adverse la vaccinurile Covid-19, disponibilă prin accesarea linkului: https://covid19.anm.ro/

  • accesarea QR-codului pentru raportarea reacțiilor adverse la vaccinurile Covid-19, disponibil prin accesarea linkului: https://covid19.anm.ro/

*Fișa respectivă se tipărește, se completează cu informații cât mai exacte și se transmite către ANMDMR prin poștă / fax / e-mail utilizând următoarele date de contact:

– Adresa poștală: Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România;

– Fax: +40 21 316 34 97

– E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro

De asemenea, pe pagina noastră, în secțiunea Farmacovigilenta, găsiți link-ul direct pentru raportarea reacțiilor adverse la vaccinurile împotriva Covid-19.

Comunicatele pot fi vizualizate aici - Raportare reacții adverse pentru persoanele vaccinate și Raportare reacții adverse pentru profesioniști.