Pentru a raporta o reacție adversă, vă invităm să completați formularele de mai josSiguranța medicamentelor se urmărește prin activitatea de farmacovigilență, reglementată conform cerințelor Agenției Europene a Medicamentului și autorităților naționale.

Farmacovigilența cuprinde totalitatea activităților de detectare, evaluare, validare și prevenire a reacțiilor adverse la medicamentele pentru care deținem autorizație de punere pe piață.

Dacă doriți sfaturi cu privire la evoluția tratamentelor pe care le urmați sau cu privire la starea dumneavoastră de sănătate vă rugăm să întrebați medicul sau farmacistul, persoanele cele mai în măsură să vă ajute în acest sens. Acest site nu poate oferi sfaturi sau consiliere medicală.

Dacă dumneavoastră (ca pacient), sau unul dintre pacienții dumneavoastră (ca medic sau farmacist) aveți o sesizare privind reacțiile adverse asociate cu medicamentele administrate, vă rugăm să completați formularul de alături.

Ce este o reacție adversă?

O reacție adversă se definește ca „un răspuns nociv și nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta înseamnă că apare un efect nedorit sau neintenționat după ce ați utilizat un medicament. Sunt considerate reacții adverse și efectele nedorite care apar după supradozarea medicamentului, utilizarea greșită, abuzul și erorile de medicație sau efectele nedorite apărute în urma expunerii profesionale.

Pentru a ne sesiza în legătură cu reacțiile adverse pe care le-ați avut dumeavoastră sau unul dintre pacienții dumneavoastră după administrarea unui medicament, vă rugăm să descărcați formularul corespunzător de mai jos și să ni-l trimiteți pe mail la adresa office@farmaciilebenefica.ro sau prin poștă la adresa Farmexim SA, Balotești, Str. Malul Roșu, nr. 4, jud. Ilfov, cod postal 077015, în atenția Departamentului Managementul Calității.

Formularele sunt preluate de pe site-ul oficial al Agenției Naționale A Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România